Uslužna proizvodnja kozmetike

Uslužna proizvodnja kozmetike ili ako ste poželeli da imate Vaš lični kozmetički brend, a niste imali potrebne informacije na jednom mestu, mi raspolažemo ažurnom dokumentacijom.
Razvijamo formulacije i proizvodimo kozmetičke proizvode za Vaš lični brend (Private label), kao i pripremu kompletne procedure neophodne za izvoz u EU i druga tržišta.

Šta proizvodimo?

Kompletnu paletu dermo-kozmetičkih proizvoda: emulzije (voda-ulje i ulje-voda), vodene rastvore: tonike, losione, sredstva za ispiranje usta, dezodoranse, micelarne vode, uljane kompozicije, šampone, gelove za tuširanje, mleka / kreme, pilinge, pene, gelove, lipogelove, dvofazne gelove…

AKO IMATE IDEJU, A NEMATE PROIZVODNJU IMAMO REŠENJE…. PROIZVODIMO ZA VAS!

Kako to radimo?

Formulacija gotovih proizvoda po Ugovoru sledi dva glavna pristupa:

  • Identifikaciju savršene kombinacije sastojaka koja će Vaše ideje prevesti u bezbedne, efikasne i mirisne gotove kozmetičke proizvode.
  • Proaktivni pristup: predlažemo nove razvojne ideje koristeći našu stručnost, naučno znanje i trendove na tržištu.

U dosadašnjoj praksi interaktivni pristup Medical Plants-a i naručioca posla se pokazao efikasnim. Zajedničkim radom i aktivnom komunikacijom usaglašavaju se željeni ciljevi i prate tokovi proizvodnje. Naše preporuke su značajno olakšale klijentima razumevanje propisa u oblasti kozmetike, kako nacionalnih, tako i evropskih, što je doprinelo proizvodnji bezbednih, efikasnih i kvalitetnih proizvoda.

Stručnost u dizajnu formulacija

Naša laboratorija za istraživanje i razvoj ima pristup velikoj bazi podataka o sirovinama (više od 1000 kozmetičkih sastojaka odabranih zbog svoje inovativnosti, efikasnosti i dermo-afiniteta). Ova dostupnost omogućava stvaranje više kozmetičkih oblika ( losion, emulgel, lipogel, hidrogel, kreme tipa emulzija (voda / ulje i ulje / voda), itd.) kako bi se zadovoljile različite potrebe naših naručilaca.

Sinergija kao konkurentska prednost

Zahvaljujući stalnoj edukaciji (know-how) i dugogodišnjem iskustvu, omogućavamo Vam bolje razumevanje sveta sirovina i time bolje prepoznavanja kvaliteta kozmetičkog sastojka ( što pratimo kroz tehničke i bezbednosne dosijee, kliničke studije, i referentnu dokumentaciju).
Za Vaše proizvode odabiramo najkvalitetnije sirovine, proverenih evropskih i svetskih proizvođača, čime dobijate najbolji odnos kvalitet-cena. Takođe, pomažemo u definisanju tvrdnji (claims) i pravilnom obeležavanju proizvoda prema Regulativi 1223/2009 EU (labelling).

Šta još dobijate?

 • Savete o najprikladnijim testovima efikasnosti (kako instrumentalnim tako i in-use)
 • Preporuke za odabir odgovarajućih sistema konzervanasa kako bi se osigurala maksimalna mikrobiološka sigurnost kozmetičkog proizvoda
 • Predlog za protokole testova efikasnosti
 • Komunikacija sa laboratorijima za testiranje zdravstvene ispravnosti, challenge test-a, testa na alergene
 • Priprema i dostavljanje uzoraka.
 • Redovno ažurirajte izveštaja.
 • Tumačenje rezultata kako bi ih učinili razumljivijim naručiocu i upotrebljivim u marketinške svrhe
 • Izrada Safety Assessment-a (izveštaja o bezbednosti kozmetičkog proizvoda)
 • Izrada PIF-a (Product Information File).

Imamo poslovnu saradnju sa domaćim i stranim laboratorijama koje izvode kontrolu zdravstvene ispravnosti, challenge test, testove na alergene, zatim saradnji sa PR agencijama koje vrše upis kozmetičkih proizvoda na CPNP portal.